Katern

Ook padel bij Tennisvereniging Rijnhuyse

Na jaren van onderzoeken, overleggen en plannen maken, is Tennisvereniging Rijnhuyse nu begonnen met de aanleg van drie padelbanen. Nieuwegein heeft drie tennisverenigingen. Twee daarvan hebben tennisbanen én padelbanen. Rijnhuyse binnenkort dus ook. De bouw zal ongeveer twaalf weken duren. We hebben de officiële opening gepland op zaterdag 14 december.

‘In 2016 voerden we de eerste voorzichtige gesprekken met de gemeente over padel bij Rijnhuyse’, zegt voorzitter Marc van Wolferen. ‘Dat was namelijk het moment dat we wisten dat onze vereniging in een groen hart van een, nog aan te leggen, woonwijk zou komen te liggen. We onderzochten toen mogelijkheden om het sportaanbod uit te breiden. De definitieve omgevingsvergunning heeft lang op zich laten wachten omdat er verschillende onderzoeken naar geluid en natuur uitgevoerd moesten worden. Inmiddels zijn we acht jaar verder en afgelopen week is de aanleg van de padelbanen begonnen!’

De populariteit van padel is in de tussentijd alleen maar toegenomen. De druk op verenigingen en commerciële aanbieders is hoog. Tennisvereniging Rijnhuyse verwacht dan ook een toestroom van nieuwe leden.

Over Rijnhuyse
Rijnhuyse, gelegen aan Rond ’t Fort in Nieuwegein, is opgericht in 1969. Het park met zes Smash Court tennisbanen en (binnenkort) drie padelbanen is gelegen in een prachtig deel van Nieuwegein. De vereniging telt ruim 600 leden, van jong tot oud.

Over Padel
Padel is een racketsport die elementen combineert van tennis en squash. Het wordt gespeeld op een veld van 20 x 10 meter (iets kleiner dan een tennisbaan) omringd door glas en een hekwerk. De sport vindt zijn oorsprong in Mexico en werd in 1969 bedacht, hetzelfde jaar waarin Rijnhuyse werd opgericht.

Padel wordt gespeeld in dubbels en is bekend om zijn sociale karakter en laagdrempeligheid. De laatste jaren heeft padel een enorme vlucht genomen en is het uitgegroeid tot een van de snelst groeiende sporten in Nederland en Europa. Door de combinatie van tactiek, techniek en spelplezier trekt padel spelers van alle leeftijden en niveaus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk